Důležité tipy pro správnou přípravu kojeneckého mléka

Řadíte se k těm maminkám, které nemají dostatek vlastního kojeneckého mléka, nebo není dostatečně výživné? Dnes je poměrně běžné, že rodičky buďto kojí jen částečně a následně dokrmují, nebo nekojí vůbec, a pak jsou odkázány pouze na kojenecké mléko z jiných zdrojů. A o to složitější pak může být takové krmení správně připravit, aby mělo nejen ideální teplotu.

Zásoby se nevyplácí

Odborníci nedoporučují připravovat si větší zásoby kojeneckého mléka dopředu, a to z pochopitelných důvodů, především kvůli nebezpečí napadení bakteriemi. Pokud ho skladujete v lednici, pak není problém mít nachystáno asi denní množství a co večer či v noci zbude, tak to raději vylijte, nebo třeba sami zkonzumujte, pokud vám tedy bude chutnat.

Ohřev

Ohřívání kojeneckého mléka je nutné, pokud ho po krátký čas uchováváte v lednici. Pro tento účel jsou nejlepší speciální ohřívače, ale vhodná je také vodní lázeň. Pokud používáte mikrovlnou troubu, je po ohřevu důležité nápoj dobře, ale opatrně promíchat, aby nebyl ohřátý pouze v určitých místech a dítě se nespálilo.

Promíchání

Pro ideální promíchání dobře uzavřete kojeneckou lahev a lehce jí protřepejte, mléko se tak dokonale promísí se sterilizovanou vodou. Vždy, než ho svému miminku podáte, odzkoušejte, jestli má správnou teplotu tak, že trochu odkápnete na vnitřní stranu zápěstí. Mělo by mít, pokud možno stejno teplotu jako vaše tělo, tedy ani nestudit, ani příliš nehřát.

Vyberte si z naší široké nabídky kojeneckých lahví zde: KOJENECKÉ LÁHVE.